Nyhetsbrev fra Kristiania – School of Arts, Design, and Media
Søk kreative studier på Kristiania!Kristiania tilbyr studier over hele bredden av kreative fag, fra film og medier til design, scenekunst og musikk.
Søknadsfristen 15. april nærmer seg med stormskritt!
Alumni fra Westerdals film og medier nominert til Gullrutens fagpris! Vetle Strøm er med i klippeteamet som er nominert for beste klipp drama for Makta. Espen Skjong Knutsen beste klipp drama for Beist og har vi også nominasjon for beste lyddesign, Karoline Fjugstad Wendelborg. Brage Marcus Leinan er nominert for Beste klipp reality for Spillet.
Videre er det to alumni som er nominert for beste klipp dokumentar for Drømmen om EM, nemlig Mikkel Meltvedt Lyseggen og Vetle Opedal. Saga casting er dannet av Westerdals studenter, leder er Iselin Saga, drives med Sabrina Nordstrøm, begge alumni. De er nominerte for beste casting for Knekt.
Gullrutens fagpris deles ut 15.april. Vi gratulerer!
Anne-Marie Giørtz slipper nytt album
Anne-Marie Giørtz, professor ved Kristiania, viderefører på sitt nye album bearbeidelsen av den amerikanske lyrikeren Fran Landesmans poesi – et prosjekt hun innledet på forrige album, Capital Punishment for Cars fra 2016. Medvirkende på innspillingen er gitaristen Eivind Aarset og Anders Engen på trommer.
Plateslipp 9. april.
Kristiania er vertskap for InMusic fra 14.- 16. juni Kristiania er stolt over å være vertskap for den internasjonale konferansen Innovation in Music i 2024.
Siden 2013 har konferansen samlet forskere, utøvere, produsenter, komponister, musikkteknologer og bransjefolk til faglig utveksling og debatt om innovasjon på alle områder i musikken.
Keynote speakers i år er bransjeveteranen Julie Forchhammer, musikeren og hjerneforskeren Peter Vuust og multiinstrumentalisten, komponisten og instrumentbyggeren Koka Nikoladze.
Meld deg på og få early bird-pris før 1. mai!
Antologien Innovation in Music: Technology and Creativity kom ut på Routledge i mars
Denne presenterer bidragene fra InMusic-konferansen I Stockholm I 2022. Første del tar for seg komposisjon og framføring, den andre delen handler om teknologi og innovasjon. Bidragene spenner fra studier i publikumsinteraksjon via kunstig intelligens i musikken til live elektronikk.
Høyskolelektor Claus Sohn Andersen fra Institutt for musikk bidrar med kapittelet «The Space is the Place: Interplay and Interaction in an Extreme Location».
|