Teknologiateollisuus perustaa Resilienssifoorumin | Suomessa osaajia haetaan teknologialähtöisemmin kuin muualla
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌   ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌   ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌   ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌   ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌   ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌   ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌   ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌   ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 

Avaa viesti selaimessa

TeknoBaro: Tullisekoilu toi takapakkia lupaavaan kasvuvireeseen


Kesäkuussa jäsenyrityksille tehdyn TeknoBaro-kyselyn perusteella alkuvuotta leimannut globaali tullivuoristorata on vesittänyt toiveita lupaavasta kasvuvauhdista. Kysyntää kuvaavat indikaattorit ovat heikentyneet huomattavasti kesään päästessä ja kuvastavat enää niukkaa kasvua. Maaliskuussa nähtiin jo reipas piristyminen uusissa tilauksissa ja tilauskannoissa, mutta nyt näkymät ovat huomattavasti niukemmat. Uusien tilausten määrä kasvaa enää hienoisesti ja tilauskantojen kasvu on lähes tyrehtynyt.


– Kauppapoliittinen turbulenssi ja epävakaa maailmantilanne ovat tehneet tehtävänsä. Kysyntää sotkee tällä hetkellä politiikka, mutta muuten markkinoilla on paljon patoutunutta kysyntää. Jos yritykset saisivat positiivisia indikaattoreita taloudesta, ne voisivat luoda kysyntäpiikkiä, johtava ekonomisti Hanne Mikkonen kuvaa tilannetta.

Suomalaista syväteknologista osaamista: Canatu kehittää hiilinanoputkia kriittisille teknologia-aloille

Suomalainen Canatu on kriittinen toimija eurooppalaisessa puolijohdeteollisuudessa, teknologiapoliittisten jännitteiden keskiössä. Yhtiö vetää Business Finlandin rahoittamaa Carbon Age -veturiohjelmaa, jonka tavoitteena on synnyttää Suomeen täysin uudenlainen ekosysteemi.

Tekoälyn osaamistarpeet: Suomessa osaajia haetaan teknologialähtöisemmin kuin muualla

Kun suomalaisyritysten tekoälyyn liittyviä rekrytointi-ilmoituksia verrataan globaaleihin edelläkävijöihin, korostuu niiden it-lähtöisyys. ”Tekoäly ei ole vain tekninen ratkaisu, se on keskeinen kilpailuetu ja osaamistarve myös markkinoinnissa, myynnissä ja liiketoiminnan kehittämisessä. Tämä ei vielä tarpeeksi näy Suomessa”, sanoo AI Finlandin operatiivinen johtaja Iida Lähdemäki.

It-yritys CGI tekoälymurroksesta: "Muutos koskee koko organisaatiota ja edellyttää selkeää ohjausta"

IT-konsultointiyritys CGI tukee asiakasorganisaatioitaan tekoälymuutoksessa ja kouluttaa koko henkilöstönsä tekoälyn käyttöön. "Tekoälyn hyödyntäminen ei ole vain tekninen kehityshanke, vaan koko organisaatiota koskeva muutosprosessi”, CGI:n muutosjohtamisen asiantuntija Henna Poutiainen sanoo.

Teknologiateollisuus perustaa Resilienssifoorumin

Suomalaisen teknologiateollisuuden kilpailukyky on keskeinen osa Suomen kestävyyttä. Teknologiateollisuus perustaa Resilienssifoorumin vahvistamaan yritysten ja yhteiskunnan yhteistä, ennakoivaa ja pitkäjänteistä varautumista. Tarkoituksena on tuottaa ajantasaista tilannekuvaa, yhteisiä analyysimalleja ja konkreettisia työkaluja sekä muodostaa politiikkasuosituksia.

Blogit

EU:lla ei ole varaa heikentää ilmastotavoitettaan


Euroopan komissio esittelee heinäkuussa ehdotuksensa EU:n vuoden 2040 ilmastotavoitteeksi. Kyse on suunnan näyttämisestä: kunnianhimoinen päästövähennystavoite antaa selkeän signaalin investoinneille, innovaatioille ja osaamisen kehittämiselle. Teknologiateollisuus tukee 90 prosentin tavoitetta. Se on välttämätön ilmaston kannalta mutta myös järkevää talouspolitiikkaa, Henrique Laitenberger kirjoittaa.

Koulutustason nosto edellyttää laadukasta ammatillista koulutusta


Teknologiateollisuus on esittänyt, että vuonna 2040 nuorista aikuisista 70 prosentilla tulisi olla korkeakoulutusta. Tavoite korostaa ammatillisen koulutuksen tärkeyttä, sillä sitä ei voida saavuttaa ilman erittäin laadukasta ammatillista koulutusta. Johtaja Leena Pöntynen perustelee ammatillisen koulutuksen tasonnostoa blogissaan kolmella pointilla.

Vedyn tuotannossa Suomen hyvä tähdätä korkeaan jalostusarvoon


Vety mahdollistaa suomalaisen teknologiateollisuuden kytkeytymisen kestävään tuotantoon, ja Suomella onkin erinomainen tilaisuus hyödyntää vetytalouden kilpailuetua. Vedyn tuotannon lisäksi Suomen kannattaa tähdätä korkeammalle, erityisesti korkean jalostusarvon tuotteisiin, johtaja Annukka Saari kirjoittaa.

Talous ja kestävä kasvu -yksikön johtajaksi Petteri Rautaporras

Teknologiateollisuuden Talous ja kestävä kasvu -yksikön johtajaksi on valittu johtaja, pääekonomisti Petteri Rautaporras. Hän vastaa johtoryhmässä talous- ja investointi- sekä ilmasto- ja energiapolitiikasta sekä yritysvastuukysymyksistä. ”Odotan eri toimijoiden, sidosryhmien ja jäsenyritysten kanssa hyvää yhteistyötä Suomen pitkäaikaisen edun edistämiseksi”, Rautaporras sanoo.

Tapahtumia

  • 15.5–31.12. AI 1000: Kasvua tekoälystä
  • 8.10. EU:n datasäädöksen soveltaminen alkaa – mitä yritysten ja organisaatioiden on hyvä tietää?

Ensimmäinen monitoimikorvetti laskettiin vesille


Laivue 2020 -hanke etenee suunnitellussa aikataulussa Raumalla. Rakentamisen tahti kiihtyy toisen ja sitä seuraavien monitoimikorvettien rakennustöiden edetessä. Lue lisää

 

Seuraa sosiaalisessa mediassa:

Osoitelähde: Teknologiateollisuuden jäsen- ja sidosryhmärekisteri.

Eteläranta 10, 00130 HELSINKI

Peruuta tilaus